guinness juicy lucy kauhukeittiö

Guinnessilla maustettu Juicy Lucy

Hyvän burgerin särmä lähtee pihvistä. Itse leivotuilla sämpylöillä saadaan settiin lisää fiilistä ja makua, mutta homma kaatuu viimeistään pihviin. Jos et vielä omista minkäänlaista lihamyllyä, osta edes tavallinen parinkympin käsiveivi. Hyvään burgeriin pihvi kannattaa jauhaa itse. Muissa voi oikaista, mutta ei pihvissä. Mistä lihasta tulee hyvää? Esim. naudan lavasta – etuselästä ehkäpä vieläkin parempaa. Rasvaa on ainakin enemmän, joka lisää myös pihvin makua. Rasvaa on hyvä olla lähemmäs 20 prosenttia. Rasva on makua ja myös pitää pihvin paremmin kasassa! Mikäli teet pihvit jostakin hieman niukkarasvaisemmasta esim. riistaburgereita, lisää sekaan pekonia, kun jauhat lihan. Kun jauhat lihan itse, sen uskaltaa myös jättää mediumiksi oikean pihvin tapaan. Toinen erittäin kova vaihtoehto on rotukarjan jauheliha, josta saa aikaan todella hyvät hampurilaiset.

Savuinen Habanero Juicy Lucy hampurilainen

  • rotukarjan jauhelihaa
  • 1 Guinness olutta
  • 1 rkl Worchestershire kastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria (optional)
  • cheddaria
  • 1-2 habaneroa
  • punasipulia
  • timjamia
  • Chipotle kastike (optional)

Keitä ensin kattilassa kasaan Guinnessia eli haihduta siitä nestettä ja lisää lopussa Worchestershire ja sokeri. Anna nestettä haihtua reippaasti, jotta jäljelle jää aromikas siirappimainen kastike. Jauha etuselästä tai muusta rasvaisesta lihasta jauhelihaa tai käytä rotukarjan jauhelihaa. Sekoita massaan jäähtynyt olutkastike. Olutta ei kannata laittaa liikaa, jotta pihvimassa pysyy vielä hyvin työstettävänä. Tästä syystä haihduta oluesta riittävästi nestettä. Tee yhteen hampurilaiseen 2 kpl n. 100-200g pihviä. Paina toisen pihvin keskusta kuopalle, johon laitetaan cheddaria ja habaneroa. Grillaaminen leikkaa hieman habaneron tulisuutta, mutta potkua riittää vielä mukavasti!

Grillissä burgeripihviä saa paistaa yllättävän pitkään, vähintään 5 min ensimmäiseltä puolelta suoralla lämmöllä. Normaalisti hampurilaisia grillastessa tai paistaessa pihvin keskelle painetaan kuoppa – myös hieman ohuempiin pihveihin. Pihvi kypsyy tasaisemmin, eikä pullistu keskeltä ja paistuu tasaisemmin. Nyt kuoppaa ei tarvita, koska pihvin keskusta on juustoa. Kun nestettä alkaa hikoilla pintaan, käännä pihvi. Anna pintaa myös toiselle puolella ja siirrä epäsuoralle lämmölle kypsymään. Kun laitat pihvit epäsuoralle lämmölle, on tässä vaiheessa hyvä laittaan pihvin päälle muutama siivu kunnon cheddaria, joka sulaa pihvin päälle. Hampurilaispihvia ei tarvitse kääntää, kuin kerran. Sen sijaan pihvin paikkaa kannattaa vaihtaa kuumalta miedommalle, jotta pihvi kypsyy kokonaan, mutta ei myöskään pala. Lisätty sokeri saattaa päräyttää pihvin kiinni ritilään, mutta tuo pihville yhdessä rasvan kanssa maukkaan karamellisoituneen pinnan. Grillaa myös sämpylät ja kasaa burgeri!

Hampurilaisen kasaaminen

Tähän hampurilaiseen haettiin yksinkertaista makua eli pysittiin visusti pihvin ympärillä. Pohjaan salaatin sijasta reipas kasa timjamia. Timjami antaa hyvälle pihville rouheaa ja voimasta twistiä ja koska pihvi on mehukas, sisällään juustoa ei erillistä kastiketta välttämättä tarvita. Timjamin päälle pihvi, jonka päälle pari punasipulirengasta. Kansi päälle tai ilman ja syömään! Habanero ja vahva cheddar maustaa pihvin huikealla tavalla. Tumma olut tuo burgeriin sellaista aromia, jota kannattaa kokeilla!

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Guinness Juicy Lucy hampurilainen
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)