grillattu kani kauhukeittiö

Grillattu kani olutmarinadissa

Kanin grillausresepteihin ei juuri törmää, vaikka kyseessä on todella maukas ja helposti grillittava liha. Ehkä moni näkee kanin ja myös hevosen mieluummin jossakin muualla, kuin grillissä ja lautasella. Savustettuna kani kuivaa helposti, mutta hyvin marinoituna ja grillattuna on  vertaansa vailla! Kauhukeittiön resepti kanille hakee potkua tuhdista oluesta ja chilistä!

Paloittele kani osiin ennen marinointia. Täytyy myöntää, että on hieman vieraampi raaka-aina, mutta hetken pohdiskelun jälkeen koivet irtoaa nätisti. Kauhukeittiössä laitettiin voima taidon edelle, mutta ainakin Ripaus tryffeliä -blogista löytyy tarkempaa ohjetta kanin paloitteluun. Myös Smetana -sivustolla otetaan tarkempaan pohdiskeluun kanin/jäniksen valmistusta, joten kannattaa ehdottomasti käydä kääntymässä!

Olutmarinadi kanille

  • 1 plo Old Tom stouttia tai Marston’s Oyster stouttia (suklainen stout)
  • reipas palanen inkivääriä pilkottuna
  • 4-5 rkl soijakastiketta
  • vähintään 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • loraus öljyä ja reippaasti grillausmaustetta
  • 1/2 plo Poppamiehen Bourbon Hot Saucea

Pese ja kuivaa lihapalat ja tee suljettavaan astiaan marinadi. Suklainen stout toimii erinomaisesti, valkosipulia ja inkivääriä saa luvan kanssa laittaa reippaasti! Mikä tahansa grillausmauste toimii, joten mukaan ja reilulla kädellä. Poppamiehen Bourbon Hot -kastike on jonkin verran lämmittävää sorttia, jonka voi hyvin korvata pienemmällä määrällä tavallista chilijauhetta. Tähän marinadipohjaan Bourbon Hot toimii erinomaisesti ja lämpöä riittää vielä grillauksen jälkeen – loistava kastike! Poppamieheltä löytyy hieman miedompi viskikastike samaisesta tuoteperheestä, joka sopii varmasti myös kanille, mutta on aivan ehdoton possun ribseille! Erittäin onnistunut olutmarinadi, joka sopii varmasti myös kanalle tai possulle!

Anna lihojen marinoitua yön yli, vähintään 10 tuntia. Ota huoneen lämpöön 30-60 min ennen grillaamista. Grillattu kani kypsyy nopeasti miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Pienimmät lihanpalat, kuten fileet kypsyy todella nopeasti. Koipipalat ottaa hetken aikaa, mutta grillausaika on samaa luokkaa, kuin kanafileiden kanssa. Liha on kypsetessään selvästi napakan oloista, varo kuitenkin kuivattamasta lihaa liikaa. Olutmarinadi tuo jo ennestään hyvälle lihalle makua ja chilikastike antaa viimeisen silauksen, sekä hieman potkua. Sipaise pintaan vielä ennen tarjoilua Bourbon -kastiketta ja kylkeen olutsipulirenkaat ja rouheaa dippiä!

Grillattu kani on ehkä hieman erikoisempi grillattava, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mikäli mahdollisuus avautuu! Savustettaessa kani ei juuri eroa kanasta. Hiero lihaan ensin kuivamaustetta ja anna maustua kaikessa rauhassa. Savusta, kuten kanaa. Kani tosin kuivaa todella helposti savustattessa, mutta maultaan savustettu kani on herkullinen testata. Rasvaa ei juuri ole, joten hetken savustamisen jälkeen folioon muhinaan.

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Grillattua kania olutmarinadissa
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika