grillattu picanha varras

Grillattu picanha varras Weberin varrastelineessä

Grillattu picanha varras – monien mielestä yksi parhaista varraslihoista, josta kyllä vääntää paljon muutakin maistuvaa. Meillä on jo hetken aikaa ollut testissä Weberin varrasteline ja mikä olisikaan parempaa, kuin lyödä erinomaista lihaa pyörimään vartaisiin. Picanha on muuten erityisen mielenkiintoinen liha. Härän perspuolelta leikattua, jossa pitää ehdottomasti olla reipas makurasva. Ainakin nuo Kespron tukusta saatavat Black Angus picanhat ovat olleet loistavia ja painoa lihapalalla on ollut reippaat 2kg. Erinomaisen rasvainen ja makua on reippaasti.

Mites tää picanha leikataan – ihan sama hyvää se on!

Picanha varras piti tehdä, joten leikkauksen puolesta tämä on helppo. Tosin joku hiemankaan ammattitaitoisempi lihamestari saattaisi antaa meille piiskaa, mutta vartaassa grillattu liha nyt ei paljoakaan välitä, onko se leikattu oikeaoppisesti. Eli tuossa picanhassa on toisella puolella erityisen hyvä makurasva, joka jätetään paikoilleen. Lihan toiselta puolelta trimmasimme hieman kalvoa ja kovaa rasvaa pois ja viiltelimme lihan reippaan kokoisiksi siivuiksi. Lihan voisi leikata myös hieman pienempiin paloihin ja taivuttaa C -kirjaimen muotoon vartaaseen, rasvas hiiliin päin. Lihoille hieman öljyä, jotta suola ja mustupippuri tarttui pintaan hieman paremmin ja muuta ei hyvä liha edes kaipaa mausteeksi. Tulet grilliin ja grillaamaan!

Picanha varras vartaaseen ja grilliin pyörimään

Grillasimme picanha vartaita Weberin varrastelineessä, joka oli kiinni moottoroidussa grillivartaassa – erityisen kova kombo! Kun liha pyörii vartaassa siitä tulee aivan erityisen hyvää. Pallogrilliin tehtiin epäsuorat tulet Marienburgin hiilistä ja jälleen kerran onnistuin nostamaan grillin lämmöt hieman turhan korkeiksi. Tosin tuollainen rasvainen liha onnistuu myös kovilla löylyillä eli lihat grilliin. Vartaita voisi grillauksen aikana hieman sivellä jollakin grilliöljyllä tai vastaavalla, mutta ei ole hyvälle lihalle edes välttämätöntä. Picanha varras saa pyöriä grillissä reippaat 20-30 minuuttia hieman lämmöistä riippuen ja ainakin me otimme vartaat pois, kun pinta näytti hyvältä. Ja kyllähän se lihakin valmista oli. Ensimmäiset siivut näytti olevan läpi kypsiä, mutta jälkeenpäin näitä syödessä suurin osa oli kyllä juuri tuolla mediumin maastossa. Joku varmasti hermostuu, kun sanon ääneen, että välillä tuon grillatun lihan kanssa on aivan yksi ja sama, onko se nyt medium vai kypsä. Onko se kuinka monta minuuttia grillattu miltäkin puolelta jne. Kun Sulla on hyvää lihaa, se näyttää hyvältä ja on mehukasta – kyllä se vaan toimii läpikypsänäkin. Ja picanha kyllä rokkaa. Picanha varras toimii erityisen hyvin, vaikka sen vetäisi hieman yli. Toimii, vaikka se saisi vain pintaan hieman väriä. Jos kerran vartaat onnistuu näin hienosti, en epäile etteikö pieni savustus ja lopuksi kauniin grillipinnan repäisy tekisi tälle lihalle haittaa. Toimivat varmasti pihveinäkin eli kannattaa napata testiin, mikäli tulee vastaan.

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Grillattu picanha varras
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)