grillatut valkosipuli siivet

Rapeat grillatut valkosipuli siivet

Grillatut valkosipuli siivet maustettuina Poppamiehen Garlic rubilla ja mukavan rapealla pinnalla, joka haetaan grillistä. Siipiä voi grillata suoralla lämmöllä, jolloin lämpötila kannattaa pitää maltillisena ja kääntää riittävän usein. Epäsuoralla grillattuina siivet saavat loikoilla sellaisenaan kääntämättä. Mikäli omistat savustimen kannattaa ehdottomasti kokeilla myös siipien savustamista!

Mausta Garlic Rubilla – odota hetki ja grillaa

Vaikka omia maustesekoituksia onkin mukava tehdä ja kokeilla, on välillä mukavaa myös oikaista ja käyttää valmiita, joita Poppamieheltä löytyy hyvä valikoima. Ja kun maustamattomia siipiäkin löytyy jo helpommin, nykäisee näistä nopeasti pientä purtavaa. Omatekoisen mausteseoksen etuna on eri mausteiden määrät, joita voi hieman säädellä ja näistä tärkeimpänä etenkin suola. Hieman suuremmat lihat kaipaavat enemmän, kun taas pienet siivet hieman vähemmän.

Siiville hieman öljyä, jotta valkosipulirubi tarttuu paremmin siipien pintaan.  Sekoitetaan kunnolla hieman hieroen ja annetaan edes hetki maustua – noin tunti tai pari ja valkosipuli siivet on valmiita grilliin. Grillaa valkosipuli siivet miedolla lämmöllä, käännellen useasti ja kun olet siipien pintaan tyytyväinen, poimi valkosipuli siivet grillistä. Päälle sopii erityisen hyvin Texas Peten Sriracha eli Cha! tai näin grilliteemalla mentäessä hyvä BBQ kastike.

Rapea pinta, liha irtoaa luista ja päälle hyvä kastike

Grillatut valkosipuli siivet saa grillissä mukavan rapean pinnan, ollen edelleen sisältä erityisen mehukkaita. Valkosipulimauste ei ainakaan omasta mielestä hyökkää esiin, joten tälle voisi kokeilla vähän pidempää maustamista, mikäli valkosipulista enemmänkin tykkää ja heittää marinadiin mukaan Poppamiehen nestemäistä valkosipulia – alkaa ne vampyyrit pysymään loitolla. Omasta mielestä Poppamiehen Garlic Rub sopii hyvin siiville, varsinkin grillatuille. Ja siipiähän nyt syö aina vaikka muutamankin kierroksen!

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Grillatut valkosipuli siivet
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)