kahlua kauhukeittiö

DevilChef Grilliblogi – Kahlua

DevilChef Grilliblogin kirjoitukset ovat täsmälleen siinä muodossa, kun niitä vuosien saatossa tehtiin. Nyt kun Kauhukeittiön Pimeä puoli on virallisesti kuopattu, re-postataan sieltä muutamia juttuja täysin alkuperäisessä muodossaan. Osa tarinoista kirvoittaa huutonauruun, toiset taas kiusalliseen myötähäpeään. Suurin osa Kauhukeittiön Pimeän puolen kirjoituksista ei välttämättä kestä enää päivän valoja, joten tästä eteenpäin jatkat täysin omalla vastuulla. Osa näistä sopisi varmasti joutua jo unholaan, mutta muutamat klassikosetit toimivat edelleen.

Kahlua resepti oli mielenkiintoinen testaus muutamalle verkosta löytyvällä versiolle. Kahvilikööri maistuu allekirjoittaneelle liiankin hyvin ja tämä Kahlua resepti on hämmästyttävän lähellä alkuperäistä. Täytyy rehellisesti myöntää, että eroa on todella vaikea erottaa. Varsinkin, kun alkuperäinen Kahlua kahvilikööri ja klooni sekoitetaan valkovenäiseksi. Sokerin määrä on reipas, mutta eikös liköörin kuulukin olla?

Kahlua resepti julkaistiin DevilChef -blogissa 14.1.2012.

Budjettiversio vs Original Kahlua sokkotestissä

Aika jännää. Se, miten omat makutottumukset muuttuvat vuosien varrella. Tämän päivän aikana soittolistalla on jumpannut normaalista poljennosta poiketen Kauhukeittiön Retrodisco, joka sopii hyvinkin aiheeseen – likööriin. Tuleepa mieleen reipas 15 vuotta sitten vietetty juhannus, jolloin allekirjoittaneen juomalistaan kuului kaksi koria Perry -päärynäsiideriä. Lämpimänä. Oisko ollut noita aikoja, kun ei tainnut kovinkaan paljoa siidereissä edes valinnanvaraa ollutkaan! Noh – nykyään juomatottumukset on vaihtunut extra dry, punaviini ja viskiosastoihin ja tuota makeaa litkua ei kyllä vapaaehtoisesti osta. Ilmainen onkin sitten eri asia, joka kumoaa tämänkin säännön. Edellistä pohtiessa tulee mieleen toinen äklömakea – banaanilikööriä Kossulla ja Colalla. Makeaa, kuin mikä, kuten tämän postauksen aihe – Kahlua. Olen aina tykännyt kahvilikööreistä. Valkovenäläinen tuplana, vähemmän maitoa – kiitos!

Itse Kahluan kopioimiseen. Muutaman otteeseen netissä tullut törmättyä resepteihin, joista osa on ollut nimellä Kahlua, tai sitten kahvilikööriresepti. Ominaista varmaan kaikille, että kaikista löytyy – yllätys yllätys – helvetisti sokeria! Niin löytyy myös tästäkin kloonista. Ehkä se perimmäinen kysymys ylipäätänsä on, miksi hemmetissä tehdä itse, jos valmiin tuotteen saa Alkosta. Itselle – puhdas mielenkiinto itse makua kohtaan, sekä mahdollisuus tehdä itse. 0,7 plo:a kohden hinta muuten putoaa 11€. Alkoon mars ja mukaan plo alkuperäistä vertailukohtaa, Kahlua kahvilikööriä.

Kahlua resepti

  • 1,2 dl sokeria
  • 5 tl pikakahvia (Nescafe Original)
  • 2,2 dl Agave siirappia (light syrup)
  • 1,2 dl kiehuvaa vettä
  • 3 dl vodkaa (Finlandia tottakai)
  • 1,5 tl vanilja-aromia

En sitten löytänyt mistään maissisiirappia eli taitaa lähinnä olla tuo vaalea Agave. Toinen makuun vaikuttava osa on pikakahvi ja määrä, mutta näillä menee hienosti. Isoon kulhoon sokeria ja perässä pikakahvi (kokeilen itse seuraavalla kerralla 4 tl). Käytännössä toi siirapin määrä on koko 250 ml purkki! Jäi sinne lusikallinen pohjalle. Käädä päälle kiehuva vesi ja sekoita vispilällä, kunnes luulet, että kaikki sokeri ja kahvi on liuennut. Kulho jääkaappiin, sekoittele välillä parin tunnin ajan. Kaavi päältä paksu vaahto ja kaada min. 0,7l pulloon, jonka saat suljettua. Perään vanilja-aromi ja vodkaa. Sheikkaa ja kylmään.

Parin tunnin päästä – väri on hieman vaaleampi, kuin alkuperäisessä, mutta maku ratkaisee. Straightina huomaat pienoisen vivahde eron, mutta valkovenäläisessä et sitäkään! Meni lasit sekaisin, joten tätä voi surutta sanoa klooniksi. Haastan kenet vain sokkotestiin, sillä tämä Kahlua resepti on kuin alkuperäinen!

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Kahlua kahvilikööri
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika