kossuvissy ilman vissyä

DevilChef Grilliblogi – Kossuvissy ilman vissyä

DevilChef Grilliblogin kirjoitukset ovat täsmälleen siinä muodossa, kun niitä vuosien saatossa tehtiin. Nyt kun Kauhukeittiön Pimeä puoli on virallisesti kuopattu, re-postataan sieltä muutamia juttuja täysin alkuperäisessä muodossaan. Osa tarinoista kirvoittaa huutonauruun, toiset taas kiusalliseen myötähäpeään. Suurin osa Kauhukeittiön Pimeän puolen kirjoituksista ei välttämättä kestä enää päivän valoja, joten tästä eteenpäin jatkat täysin omalla vastuulla. Osa näistä sopisi varmasti joutua jo unholaan, mutta muutamat klassikosetit toimivat edelleen.

Kossuvissy ilman vissyä oli aikoinaan sen verran hullu projekti, joka varmasti ansaitsee paikkansa verkon coctailsekoitusten joukossa. Muistan vieläkin varsinkin sen, että meillä oli jopa vaikeuksia saada Kossu hapotettua. Saisiko olla lasillinen talon lähdevettä? Hapotettuna!

Kossuvissy ilman vissyä julkaistiin DevilChef -blogissa 30.7.2010.

Hapotettua kossua

  • 1l Koskenkorva viinaa
  • Soda Stream -limsakone
  • 1 lime

Olin muuten aika kateellinen muutamalle kaverille 80 -luvun lopussa heidän limsakoneista. Coca Cola pulloihin vaan vettä, johonkin ihme härveliin kiinni ja lopuksi pumppupullosta esanssia mukaan – limpsaa kotona! En ainakaan itse törmännyt näihin pahemmin tässä välissä, kunnes näin yhden Facebook -keskustelupohdinnan, miten Kossun hapotus onnistuisi. Pitihän se sitten testata eli soitto hovihankkijalle ja vastoin kaikkia odotuksia Helvetinköökistä löytyy hapotuskone, Sodastreamin juppiversio. Pieniä ennakkoluuloja on aikaisemmin ollut tät härveliä kohtaan, mutta ei enää. Kukapa ei ole joskus pitänyt kemuja ja kaapit on täynnä blandista. Pieneen tilaan menevät esanssit ja pöydällä tyylikkäänä nököttävä hapotushärveli on kaikkea muuta. Jos aikaisemmin ostit pullon tonicia, ginger alea, vissyä yms. piti ne yleensä käyttää suht nopeasti avaamisen jälkeen. Nyt teet samat setit hanavedestä. Varsinkin ginger ale – juottoviski limellä on yksi parhaista. Cola nyt ei ole lähelläkään alkuperäistä sihijuomaa, mutta uppoaa pahemman puutteessa. Kokonaisuudessa loistava vehe!

Takaisin siihen kossuun. Kaada hapotuspulloon kossua. Pullo kiinni koneeseen ja hapota. Kaada lasiin kuplivan sihisevää kossua ja koristele limen viipaleella. Maistuu  pommin varmasti pelkälle kossulle. Kossu iskee koivuhalon tavoin, tosin happojen kera uppoaa normaalia sutjakammin. Puristin puolessa välissä lasiin loput limen mehut ja rock & roll! Aika tiukkaa settiä, mutta toimii. Veteen verrattuna hapotus kesti hieman kauemmin, mutta kyllä se Kossu viimein saatin kuplimaan. Pitää muuten mainita yksi tämän viikon uusi drinkkiuutuus (ainakin itselle) Kossu lämpimään veteen (4cl kossua) – skeptikoiden kannattaa kokeille. Toimii.

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Kossyvissy ilman vissyä
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)