Pekoniin kääritty possun sisäfile

Bacon wrapped Bacon – pekoniin kääritty possun sisäfile

Yksi asia grillaamisessa on kuin tehtaan takuu – pekoniin kääriminen tekee lihalle ihmeitä! Olit sitten savustamassa tai grillaamassa, lähes kaiken voi kääräistä pekoniin. Varsinkin oluttölkki kana saa aivan uutta virtaa, kun se kääritään pekoniin. Pekoni antaa lihalle makua ja estää lihaa kuivumasta tai palamasta. Varsinkin possun sisäfile suhteellisen rasvattomana lihana pysyy erittäin mehukkaana pekoniin käärittynä. Possun grillaaminen paloina ja pekoniin käärittynä on ennen kaikkea helppoa ja lisäksi maku on todella hyvä!

Ennen marinointia siisti porsaan sisäfile. Fileessä on ohut kalvo (silverskin) joka hieman kypsennystavasta riippuen on hyvä poistaa. Mikäli possun sisäfile menee grilliin kokonaisena tai pelkästään sellaisenaan, kalvo ottaa grillissä kyllä rapeutta. Mikäli käärit possun pekoniin, jää kalvo erittäin sitkeäksi, joten poisto on enemmän, kuin järkevää. Leikkaa fileestä noin neljän sormen paksuisia paloja ja siirrä palat marinointikulhoon. Sormista hieman riippuen tarkoitus on tehdä normaalia isompia paloja, reippaasti pekonia leveämpi. Pilko valkosipuli ja pala inkivääriä ja lisää marinointikulhoon. Purista marinadiin muutaman limen mehut ja sekoita mukaan loputkin nesteet. Sekoita vielä lopuksi mukaan BBQ maustetta ja marinoi pari tuntia. Parin tunnin marinoinnin jälkeen valmistele possun sisäfile grillattavaksi. Kääri sisäfilepalat pekoniin ja kiinnitä pekoni hammastikulla. Anna seistä huoneen lämmössä sillä välin, kun valmistelet grillin.

Ennen marinointia siisti porsaan sisäfile. Fileessä on ohut kalvo (silverskin) joka hieman kypsennystavasta riippuen on hyvä poistaa. Mikäli possun sisäfile menee grilliin kokonaisena tai pelkästään sellaisenaan, kalvo ottaa grillissä kyllä rapeutta. Mikäli käärit possun pekoniin, jää kalvo erittäin sitkeäksi, joten poisto on enemmän, kuin järkevää. Leikkaa fileestä noin neljän sormen paksuisia paloja ja siirrä palat marinointikulhoon. Sormista hieman riippuen tarkoitus on tehdä normaalia isompia paloja, reippaasti pekonia leveämpi. Pilko valkosipuli ja pala inkivääriä ja lisää marinointikulhoon. Purista marinadiin muutaman limen mehut ja sekoita mukaan loputkin nesteet. Sekoita vielä lopuksi mukaan BBQ maustetta ja marinoi pari tuntia. Parin tunnin marinoinnin jälkeen valmistele possun sisäfile grillattavaksi. Kääri sisäfilepalat pekoniin ja kiinnitä pekoni hammastikulla. Anna seistä huoneen lämmössä sillä välin, kun valmistelet grillin.

Pekoniin käärityn possun grillaaminen

Grilliksi valikoitui uskottu, pikkuinen, joskin erittäin ärhäkkä herra nimeltään Smokey Joe. Weber Grill Smokey Joe on siitä hyvä grilli, että se sopii erinomaisesti pienien lihamäärien grillaamiseen. Grilli toimii kuten muutkin pallogrillit eli mahdollistaa grillaamisen epäsuoralla, sekä suoralla lämmöllä. Grillin pienen koon vuoksi Smokey Joe on todella ärhäkkä. Grillausritilä on erittäin lähellä brikettejä ja lihaa saa käännellä hieman ripeämmin, ettei pinta pala. Weber Grills Smokey Joelle suunniteltu, normaalia pienempi piippusytin toimii grillin kokoon nähden kelvollisesti. Normaalikokoinen piippusytin on hieman liian iso, jolloin pienen brikettimäärän sytyttäminen on hieman haastavaa. Smokey Joen oma piippusytytin on halkaisijaltaan hieman pienempi, jolloin briketit syttyy tasaisemmin. Siitä huolimatta se on karvan verran liian pieni. Piippusytytin kannattaa siis ladata jopa hieman yli yläreunan, reippasti kukkuralleen. Kun hiilet hehkuvat ja ovat valkoisen tuhkan peitossa alkaa reseptin paras vaihe – grillaaminen!

Briketit epäsuoralle ja grillaamaan

Aseta briketit epäsuoralle tulelle. Grillaa lihaa ensin suoralla hiilien päällä ja siirretään lopuksi epäsuoralla, jossa lihanpalat saavat kypsyä rauhassa. Laita lihapalat tasaisesti, sopivilla raolla suoralla tulelle ja sulje kansi. Tässä vaiheessa ilma-aukot suoraan lihojen päälle eli ilma kiertää grillin pohjasta, briketeille tuoden lämpöä ja siitä eteenpäin lihojen läpi ulos ilma-aukosta. Grillaa hetki ja käännä lihanpalat. Ota pintaa jokaiselle puolelle ja kun olet tyytyväinen grillauspintaan, siirrä lihapalat grillin toiselle reunalle, jossa ne kypsytetään valmiiksi. Sulje kansi ja käännä kannen ilmanottoaukot jälleen lihanpalojen päälle ilmavirtauksen vuoksi. No milloin nää on valmiit? Possun grillaaminen ja kypsyttäminen ottaa aikaa noin 20-30 minuuttia. Kun ensin otat pintaa lihoille, huomaat selvästi, että koostumus on selvästi löysä eli liha ei ole vielä kypsää. Huomaat selvästi, kuinka noin 20 minuutin kohdalla liha on selvästi kiinteämpää. Liika kypsyttäminen hieman kuivattaa lihaa, mutta pekoniin kääritty possun sisäfile pysyy erittäin mehukkaana, antaen hieman tasoitusta.

Marinointi ja pekoniin kääriminen tekee ihmeitä lihalle. Ja kun grillauksen ajan pekoni halailee lihaa, on lopputulos todella mehukas ja maku erinomainen! Smokey Joe antaa lihoille napakan savuaromin ilman savustuslastuja, sellainen kun oikein kunnon grillissä pitääkin olla! Lisää makua lihoille voi hakea grillauksen loppuvaiheella sivelemällä hyvällä BBQ kastikkeella. Pekoniin kääritty possun sisäfile on vain yksi esimerkki, mitä kaikkea pekoniin todella voi kääriä. Kokeile myös parsaa tai tomaattiviipaleita pekoniin kietaistuina, grillaa ja heitä burgerin väliin! Bacon Pekoniin kääritty possun sisäfile on erittäin helppoa grillattavaa, joka antaa anteeksi grillausajat.

Kauhukeittiön BBQ reseptit
recipe image
Resepti
Pekoniin kääritty possun sisäfile
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)