Guinness Pekoni-Sipulirenkaat – Täydellinen yhdistelmä makua ja rapeutta

Guinness pekoni-sipulirenkaat – täydellinen makupari grilliltä

Sipulirenkaat, jotka ensin liotetaan Guinness-oluessa ja sen jälkeen kääritään rapeaan pekoniin – tällainen yhdistelmä ei voi mennä pieleen! Pekoni nostaa minkä tahansa grilliruoan uudelle tasolle, ja tumma Guinness-olut tuo mukaan täydellisen täyteläisen vivahteen, jota Kauhukeittiössä rakastetaan. Pientä virittelyä ja setit nousevat ihan uusiin sfääreihin! Pekoniset sipulirenkaat sopivat erinomaisesti grillattavaksi muiden lisukkeiden joukossa, mutta ne voi myös savustaa – silloin maku saa aivan uuden syvyyden. Seuraavalla kerralla savustinta lämmitellessä kannattaa testata täyttää tyhjä grillausritilä näillä herkullisilla renkailla. Myös valmiita paneroituja sipulirenkaita voi tuunata pekonilla loistavasti!

Varmista onnistuminen – kääri sipulirenkaat pekoniin!

  • 2 isoa sipulia
  • 2 pakettia pekonia
  • Guinness-olutta
  • Worcestershire-kastiketta
  • Hunajaa
  • BBQ-mausteseosta (vähän suolaa sisältävää)

Leikkaa sipulit reiluiksi, noin 1–2 cm paksuiksi renkaiksi. Irrota renkaat toisistaan ja laita ne kulhoon. Kaada päälle Guinness-olutta, mausta tilkalla Worcestershire-kastiketta ja ripauksella hunajaa. Anna sipulirenkaiden marinoitua oluessa muutaman tunnin ajan. Noin parin tunnin jälkeen ota sipulit kuivumaan ja kääri ne tiiviisti pekoniin. Isommat renkaat tarvitsevat usein kaksi pekonisiivua, pienemmät voi kietoa yhdellä. Hammastikkuja ei tarvita, sillä pekoni pysyy hyvin kiinni, vaikka renkaat käännettäisiin grillissä muutamaan otteeseen. Viimeistele sipulirenkaat ennen grillausta kevyellä BBQ-mausteseoksella – valitse rubi, jossa on vähän suolaa, sillä pekoni itsessään on jo suolaista. Liika suola pilaa helposti lopputuloksen.

Älä heitä pois olutmarinadia! Keitä sitä kasaan paksuksi kastikkeeksi, joka toimii mainiosti lisäkkeenä.

Grillauksen salat

Grillaa sipulirenkaat kuumalla grillillä muutaman kerran kääntäen, kunnes ne saavat kauniin värin ja pekoni muuttuu rapeaksi. Foliosta tehty grillausalusta helpottaa hommaa, pitää grillin puhtaampana ja kerää valuvaa rasvaa. Grillausaika on noin 10–15 minuuttia. Valmiit pekonirenkaat sopivat erinomaisesti ryhdikkään majoneesin tai BBQ-kastikkeen kaveriksi. Ne toimivat upeasti lisukkeena pihville tai kasviksille.

Pekoniin käärittyjä sipulirenkaita voi myös savustaa – tällöin maku syvenee entisestään, mutta grillattuna ne ovat jo aivan mainioita!

Scroll to Top