Punaviinikastike

punaviinikastike kauhukeittiö

Kauhukeittiön kastike pihville

Punaviinikastike on varsin nopea tehdä itse. Haaste on vain viimeisen loppusilauksen aikaansaaminen täydellisen maun suhteen, johonka löydät tästä reseptistä hyviä vinkkejä. Kauhukeittiön pippurikastike, sekä tämä punaviinikastike on onnistuttu viilaaman sen verran toimiviksi, että sopivat pihville sellaisenaan ja ovat erinomaisia kastikepohjia, mikäli haluat pienellä hienosäädöllä mukaan lisää makuja. Tässä reseptissä on käytetty osa vettä, mutta paras lopputulos syntyy käyttämällä nesteenä vain punaviiniä. Pärisevä kastike on yksinkertainen valmistaa ja kerrassaan toimiva! Säilyy valmiina muutaman päivän jääkaapissa.

Punaviinikastike

    • 4 dl punaviiniä (tai 2dl punaviiniä / 2 dl vettä)
    • 1 lihaliemikuutio
    • 1 rkl härkäfondia
    • 1-2 tl Balsamicoa
    • voita
    • 1 iso valkosipuli
    • timjamia
    • mustapippuria
    • 1-2 rkl ruokosokeria
    • hunajaa

Viipaloi yksi suuri valkosipulinkynsi tai pari pientä ohuiksi viipaleiksi ja kuullota kattilassa voin kanssa. Lisää punaviini ja anna kiehua. Tarkoitus on keittää kastiketta kasaan eli haihduttaa siitä nestettä, jolloin kastike paksuuntuu ja maku syvenee. Mikäli punaviini on mystisesti kadonnut, käytä hätäratkaisuna vettä. Lisää sekaan lihaliemikuutio ja jatka kasaan keitttämistä. Kannattaa myös kokeilla käyttää liemikuutioina puolet kasvis- ja puolet lihaliemikuutiota. Lisää alkuun 1 rkl härkäfondia ja 1 tl Balsamicoa, sekä 1 rkl ruokosokeria. Mausta timjamilla, sekä mustapippurilla. Tässä vaiheessa on aika ensimmäisen kerran maistaa kastiketta. Se kaipaa selvästikin jotain – hieman makeutta. Lisää hieman sokeria ja hunajaa – maista uudelleen. Kastikkeen maku alkaa olemaan kohdillaan pienen hienosäädön jälkeen. Maku toimii jo tässä vaiheessa erinomaisesti, mutta itse käytän laiskana hieman suurustetta lisäämään hieman paksuutta kastikkeeseen. Sopii mille tahansa lihalle ja ennen kaikkea täydelliselle härkäpihville!

Kauhukeittiön BBQ reseptit
Resepti
Punaviinikastike
Julkaistu
Esivalmisteluaika
Kypsennysaika
Kokonaisaika
Mitäs tykkäsit?
4 Based on 6 Review(s)
Laita jakoon : Jaa Twitterissä!Jaa Facebookissa!Jaa GooglePlus!Pinnaa Pinterest