ribsit ribs kauhukeittiö

Parhaimmillaan ribsit ovat savustettuina useamman tunnin jälkeen, jolloin liha saa rauhassa mureutua ja irtoaa luista vaivattomasti. Hiljaksiin savustettua lihaa, jonka päälle on sivelty muutaman kerran hyvää barbecue kastiketta. Pientä savuaromia pekaanipähkinäpuusta ja käsissä on jotain sellaista, joka on jokaisen odotetun tunnin arvoista!

Valmistit ribsit suoraan grillaten, uunissa tai savustamalla – tärkeintä on antaa lihalle riittävästi aikaa ja alhaista lämpöä. Anna savun ja matalan lämmön hoitaa homma!

On kuitenkin yksi asia, josta emme tule vastaan – poista ribseistä kalvot!

Spare Ribsit grillissä Smokenatorilla
Spare Ribsit grillissä Smokenatorilla
Spare Ribsit Smokenatorilla savustettuna pallogrillissä. Aina ei hyvät ribsit tarvitse savustinta, vaan tavallinen pallogrillikin riittää. Smokenator helpottaa lämmönhallintaa, mutta hyvään lopputulokseen pääsee pienellä harjoittelulla! Taikasana on tasainen ja matala lämpö.
Ribsien savustus 3-2-1 menetelmällä
Ribsien savustus 3-2-1 menetelmällä
Ribsien savustus 3-2-1 menetelmällä takaa lähes joka kerta erityisen mehukkaat ja mureat ribsit. Kaiken lisäksi 3-2-1 tyylisesti savustetut ribsit ovat erityisen helppoja valmistaa - käytännössä käväiset kääntymässä savustimella muutaman kerran.
Villisian ribsit savustettuna (2-2-1)
Villisian ribsit savustettuna (2-2-1)
Villisian ribsit Kauhukeittiön makutestissä, savustettuna 2-2-1 tyyliin. Hieman lyhyemmällä savustusajalla, kuin normaalisti, mutta lopputulokseltaan hyviä ribsejä! Ribseille kannattaa tehdä lopuksi hyvä makukerros BBQ -kastikkeella!
Kalvojen poistaminen ribseistä
Kalvojen poistaminen ribseistä
Ribsien valmistus alkaa kalvojen poistamisella. Ribsien alapuolella ns. luupuolella on sitkeä kalvo, joka on hyvä poistaa. Kalvojen poistaminen takaa mureammat ja maistuvammat ribsit, kun mausteet ja savu pääsevät paremmin imeytymään lihaan. Muutoin ribsien valmistus onkin grillaajasta kiinni. Tässä pari hyvää ja tehokasta vinkkiä, joilla ribsien valmistus ja kalvojen poistaminen käy nopeasti.
Grillatut ribsit vartaassa
Grillatut ribsit vartaassa
Grillatut ribsit ovat maultaan erinomaisia, kuoreltaan ja muutenkin koostumukseltaan rapeita. Ero on tosin edelleen selkeä savustettuihin ribseihin, mutta vartaassa grillatut ribsit tekevät kyllä poikkeuksen ja tasoittavat puntteja savustettuihin verrattuna.
Grillikylki savustettuna | grillikyljen savustaminen (FIN)
Grillikylki savustettuna | grillikyljen savustaminen (FIN)
Possun grillikyljen savustaminen on BBQ resepti helpoimmasta päästä! Grillikylki on ribseihin verrattuna reippaasti paremmassa lihassa ja läskiä löytyy reippaasti! Tästä syystä grillikylki on kerrassaan mainiota savustettavaa ja toimii hienosti myös suoraan grillattuna. Grillattuna grillikylki on erinomaisen rapeaa, mutta savustettuna vieläkin maukkaampaa ja erittäin mureaa.
Guinness ribsit uunissa
Guinness ribsit uunissa
Oven baked ribs can be delicious but You will miss the taste of smokiness. Everybody just doesn't have a chance to smoke Guinness ribs so here's a solutions for You. Oven baked ribs - slow & low and finally glazed at high heat. Bacon and Guinness gives extra flavor urns out delicious. Oven baked ribs braised with Guinness stout.
Savustetut härän ribsit
Savustetut härän ribsit
Pidemmän aikaa pelkkiä possun ribsejä savustelleena on ajoittain hyvä kokeilla jotain muutakin. Vaikka possun ribsien savustaminen ja valmistaminen on kuitenkin sen verran laaja käsite, antaa pieni syrjähyppy ja rutiinien rikkominen kummasti virtaa savustamiseen.
Grillatut ribsit
Grillatut ribsit
Grilling ribs are little bit more crispy than smoked ones but delicious too! Grilling ribs on Weber Smokey Joe requires good preparation for ribs. Ribs were first braised at oven and after that grilled on Weber Smokey Joe. Basted with some Finnish chili sauce made by famous Poppamies!

Kauhukeittiön BBQ reseptit aihealueittain

 
Kalaa
Hampurilaiset
Kanaa
Ribsit
Possua
Lisukkeet
Härkää
Muut lihat
Hot Wings
Texas Pete
Pizza
Kastikkeet