ikean teline ribseille

Ikean kattilankansiteline eli säädettävä teline ribseille

Variera teline ribseille – tai siis oikeasti kattilankansiteline on kuin luotu savustukseen ja onkin erityisen loistava ribsien savustamiseen. Ribs telineen avulla pieneenkin grilliin tai savustimeen saadaan ahdettua kerralla hieman enemmän ribsejä. Yksi teline ribseille pystyy pitämään yhteensä 6 kpl ribsejä eli parhaimmillaan pieneen Weberin WSM37:aan mahtuu 12 riviä ribsejä. Normaalisti vaakatasossa tuo pieni 37 cm ritilähalkaisija ottaa vain 3 ribsiä / ritilä. Ikea Varieran avulla tuolle samalle pienelle ritilälle mahtuu 6 kpl ribsejä savustumaan!

Ikean teline ribseille on rosteria

Kun telineen pohjasta poistaa silikoniset tulpat, on koko loppuosa telineestä ruostumatonta terästä. Ehkä kaikkein parasta telineessä on kuitenkin haitarimainen leveyssäätö, jolla ribs telineen saa väännettyä juuri haluamansa kokoiseksi. Varsinkin offset savustimeen muutamalla tällaisella saa mahtumaan melkoisen määrän ribsejä. Vaikka telineen säätää jo valmiiksi pieneen WSM37:aan, siihen saa silti mahtumaan ribsejä ja hieman jää vielä rakoja hyvälle savun kierrolle. Tosin näin pienessä savustimessa ribsien päät saavat hieman enemmän lämpöä ja tuppaavat palamaan.

Ribs telineen käyttö tosin hieman rajaa pois ribsien valmistustapoja esim. folionti on telinettä käytettäessä melko hankala toteuttaa. Kunhan ei päästä pintaa palamaan, ajaa savustinta maltillisella lämmöllä, ribsit onnistuvat näinkin. Ja mikä parasta – ribsejä on reippaasti! Jonkin verran ribs teline on hankala pitää puhtaana, mutta 6 euron hintainen kattilankansiteline on erityisen hyvä vaihtoehto, mikäli olet miettinyt telinettä ribseille.

Kauhukeittiön mielipide
Review Date
Reviewed Item
Variera - säädettävä teline ribseille | Ikea
Author Rating
31star1star1stargraygray