• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

kauhukeittio.fi

  • Etusivu
  • Grillaamisvinkeistä
    • Grilli puhtaaksi!
    • Vinkkejä aloittelevalle grillimestarille
  • Grillaamisen välineistä
    • Oikeanlaisen grillin valinta
    • Grillivälineiden materiaaleja: hyvät ja huonot puolet
  • Grilliresepteistä
    • Reseptejä grilliin
    • Puuhaa grillaamisen lomassa
  • Grillitapahtumista
    • Tapahtumia grillaajille
    • Kesäiset grillijuhlat kasino-teemalla

Reseptejä grilliin

Grillaaminen on onneksi sellainen tapa laittaa ruokaa, jossa saa aika pitkälti soveltaa, miten itse tykkää. Tämä vapaus tuo monia ennennäkemättömiä ja eksoottisia makuja nopeasti suuren yleisön tietoisuuteen – tekijöitä kun on useampi tuhat joka kesä. Tästä johtuu myös se, että joka kesä trendit ovat hieman erilaiset ja grilliherkut elävät käytännössä muotivaatteiden elämää: jokaiselle sesongille on omansa.

Tässä artikkelissa esittelemme pari ajattoman puoleista reseptiä, jotka ehkä ovat joillekin mestarigrillaajille tuttuja. Tavoitteenamme on tarjota helppoja perusreseptejä, joita kuka tahansa grillaaja voi lisätä omaan repertuaariinsa. Marinadia voi soveltaa lihan lisäksi myös muuhun grillattavaan, esimerkiksi grillijuustoon.

Savuinen colamarinadi

Tällä reseptillä saat marinadia neljälle pihville. Mausteiden määrää voi tietysti soveltaa oman maun mukaan, mutta tällä reseptillä pyritään keskimausteiseen marinadiin. Mikäli mahdollista, kolajuoman kannattaa antaa seistä, jotta hiilihapot poistuvat.

  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 2 tl nestemäistä savua
  • 2 tl chiliä (jauhettua tai hiutaleita)
  • 4 rkl kolajuomaa
  • 1 tl mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään niin hyvin kuin mahdollista. Helpointa on laittaa ne kannelliseen astiaan, sulkea kansi ja ravistaa pari minuuttia verrattain innokkaasti. Lisää astiaan lihat ja valele ne kokonaisuudessaan marinadilla. Myös tähän voi käyttää ravistelumetodia. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin yön yli.

Hunajaiset grillijuurekset

Erilaisten juuresten kanssa kannattaa muistaa, että ne kypsyvät hieman eri aikaan toisiinsa nähden. Näin ollen ei siis kannata grillata raakoja juureksia, vaan keittää ne kypsiksi ensin. Tällöin niistä tulee myös hieman mehukkaampia. Tämä resepti on tarkoitettu neljälle hengelle. Suositeltavia juureksia ovat totta kai peruna, mutta myös porkkana, bataatti ja palsternakka.

  • 1 kg valitsemiasi juureksia
  • 2 rkl öljyä
  • 4 tl hunajaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • juustoraastetta halutessasi

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä tai höyrytä kypsiksi, ja tarkista kypsyys tikulla. Lado vihannekset öljyttyyn vuokaan. Sekoita öljy, hunaja, pippuri ja suola marinadiksi. Levitä marinadi pullasutia käyttäen juuresten päälle; mieluummin liikaa kuin liian vähän. Grillaa juureksia kymmenisen minuuttia. Jos haluat lisätä juustoraastetta, lisää viimeisen kahden minuutin aikana.

Primary Sidebar

Galleria

© 2020 kauhukeittio.fi

  • Etusivu
  • Grillaamisvinkeistä
    ▼
    • Grilli puhtaaksi!
    • Vinkkejä aloittelevalle grillimestarille
  • Grillaamisen välineistä
    ▼
    • Oikeanlaisen grillin valinta
    • Grillivälineiden materiaaleja: hyvät ja huonot puolet
  • Grilliresepteistä
    ▼
    • Reseptejä grilliin
    • Puuhaa grillaamisen lomassa
  • Grillitapahtumista
    ▼
    • Tapahtumia grillaajille
    • Kesäiset grillijuhlat kasino-teemalla