weber wsm 37

Weber savustinperheen pienen  – Weber WSM 37

Weber WSM 37 eli Smokey Mountain Cooker -sarjan pienin, mutta silti erityisen mielenkiintoinen ja monipuolinen savustin. Meillä on jo muutaman vuoden ollut käytössä WSM -sarjan kookkain versio ja vaikka WSM57 onkin vertaansa vailla, ei se kuitenkaan ole jokaiseen tilanteeseen paras mahdollinen savustin. Weber WSM 37 on kokonsa puolesta monelle jopa järkevämpi vaihtoehto, eikä se todellakaan jää pieneksi, vaikka savustimen halkaisija on 37 cm.

Weber WSM 37 on kuin edeltäjänsä – kutistettu sellainen

Weber WSM 37 koostuu täysin samoista osista, kuin kaksi suurempaa savustinta. Alhaalla sijaitsee brikettipesä renkaineen, joka pitää briketit tai hiilet paremmin kasassa, eikä pohjaventtiilit pääse tukkeutumaan tuhkasta. Pohjalla on myös pieni suoja/lämpöpelti, joka suurimmassa savustimessa sijaitsee savustimen ulkopuolella. Reippaasti pienempi vesiastia ja kaksi pinnoitettua ritilää. WSM:lle luonteenomainen korotettu kupu ja mukana tulee myös vahva suojapeite.

Savustin on erityisen nopea ja helppo koota, sillä kiinnitettävää on ainoastaan savustimen jaloissa (3 kpl), sekä ritilöiden kannattamisissa (4 kpl). Pohjasta löytyy tutut kolme venttiiliä lämmönhallintaan, sekä kannesta lämpömittari, jonka kanssa on hyvä käyttää myös erillistä mittaria, joka mittaa savustuslämpötilaa grilliritilältä tai yläventtiilistä. Nykyisistä Weberin WSM savustimista löytyy kyljestä läpiviennit erilliselle lämpömittarille, joskin hyvin nuo piuhat kulkevat myös kannen reunan alitse. Sivussa oleva luukku ei varmasti ole niin tiivis, kuin toivoisi ja varsinkin tässä pienimmässä versiossa myös brikettien lisääminen on hieman tarkempaa hommaa – luukku on meinaan melkoisen pieni.

Weber WSM 37 on pieni suuri savustin

Kyllä – Weber WSM 37 on pieni. Sen halkaisija on sama, kuin Weberin matkagrillin Smokey Joen eli ainoastaan 37 cm. Koska lämmönlähde on alhaalla vesiastian alla, savustin tarjoaa kuitenkin savustustilaa koko grilliritilän alueelta. Se on helposti jopa 3 kertaa enemmän, kuin Smokey Joen grillausala, mikäli käytetään edes jonkin verran epäsuoraa grillausta. Weber WSM 37 pitää erityisen hyvin tasaisen savustuslämpötilan ja sen paras puoli onkin juuri polttoaineen eli brikettien ja hiilien kulutus. Savustin sopii erinomaisesti hieman pienempien määrien savustamiseen. Tosin tähänkin savustimeen saa kerralla ahdettua reippaan kilon verran siipiä ja 3 ribsiä foliossa tai muutaman possun niskan savustumaan. Mikäli käytössä on edes jonkinlainen ribsteline, Weber WSM 37 vetää jopa 12 riviä ribsejä kerralla! Tosin lihaa joutuu oikeasti ahtamaan ja juurikin hieman pienimmille määrille savustin on oikein hyvä. Se myös vie tilaa huomattavasti vähemmän ja on kaiken lisäksi tyylikkään näköinen.

Eniten meitä ainakin harmittaa vakiona tulevien, pinnoitettujen ritilöiden laatu. Näistä kun vain muutaman vuoden savustamisen jälkeen tuo pinnoite häviää, jonka jälkeen ritilä lähtee ruostumaan. Tosin savustaessa nuo ritilät eivät aivan samoin ota turpaansa, kuin vastaavat pinnoitetut grilliritilät, mutta muutaman vuoden ikäisen WSM 57:n ritilät ovat jo hyvällä alulla. Tosin ongelmana on, ettei WSM:n ritilöitä taida saada edes rosterisena. Mutta kuten todettu – savustettaessa tästä ei ole pahemmin haittaa. Mukana tulee vahvarakenteinen suojapeite eli Weber WSM 37 on enää hyvää lihaa ja hetkiä vaille valmis! Jos suuren savustimen koko kauhistuttaa, on tämä savustin ominaisuuksiltaan suurempi, miltä näyttää!

Tekniset tiedot - Weber Smokey Mountain Cooker ® 37

Grillausala 2 x 37 cm

Pohjan ilmanottoaukot 3 kpl

Erillinen vesiastia

Integroitu lämpömittari kannessa

Posliiniemaloitu pohja ja kansi

Helppo ja nopea koota

Vahva suojapeite tulee savustimen mukana

Valmistaja Weber

Kauhukeittiön mielipide
Review Date
Reviewed Item
Weber Smokey Mountain Cooker 37
Author Rating
31star1star1stargraygray