savustaminen barbecue kauhukeittiö

Savustaminen eli aito ja alkuperäinen barbecue tarkoittaa lihan kypsentämistä hitaasti ja alhaisella lämmöllä. Savu ja pitkä savustusaika muuttaa sitkeimmätkin lihan palat mureiksi grilliherkuiksi.

Savustaminen onnistuu myös tavallisella grillillä, mutta barbecue savustimet hoitavat tehtävänsä tehokkaammin ja savustumaan mahtuu myös enemmän ruokaa. Savustaminen kestää normaalisti todella pitkään, jolloin savustuksen aikana voidaan savustaa myös lyhyemmän savustusajan vaativia ruokia. Savustaminen ei rajoitu vain lihoihin. Voit savustaa kasviksiä, chilejä tai tehdä omaa savusuolaa. Savustaminen on mielenkiintoinen maailma, joka nappaa mukaansa heti ensikohtaamiselta!

 
Grillausreseptit
Savustusreseptit